+34 687 64 73 76

Playa Flamenca

Playa Flamenca har ett stort utbud av lokala köpcentrum, supermarkets, restauranger, kaféer, banker och parker. Det är en blandad bebyggelse med både gamla bostäder och nybyggen. Det finns både villor, radhus, lägenheter och urbanisationer med pooler. Det är många som är permanent bosatta i området vilket gör att det är ett levande område året runt. 

Utbudet är enormt. Det finns flera mataffärer i Playa Flamenca bl.a. Lidl/Supercor/Mercadona. I området finns även flera minimarkets och det finns flera köpcentrum där man kan hitta butiker, restauranger och barer. Zenia boulevard är kustens största köpcentrum där det finns många butiker och restauranger att fördriva tiden med för både stora som små. På lördagar hålls en stor marknad i Playa Flamenca där man kan hitta lokal frukt, grönsaker, kläder, hantverk och mycket mer.

Minigolfen på taket på La Mosca Commercial center med utsikt över havet är en upplevelse för dig som tycker om att spela. Eller varför inte bara ta något gott att dricka i någon av barerna i centret och bara njuta av utsikten!

I Playa Flamenca ligger den skandinaviska skolan som finns på Costa Blanca. Här går ungefär 100 barn från hela Norden. Det passar perfekt för barnfamiljer som vill prova på livet i Spanien under en lite längre tid. Länk till skandinaviska skolan: www.skandinaviskaskolan.com

Playa Flamenca har härliga stränder med kristallklart vatten. Stränderna har utsetts med blå flagg i och med den fina miljön, servicen och säkerheten. De tre lokala stränderna är Cala Penas, Cala Mosca och Cala Estaca. Därefter kommer du bort mot La Zenia med sina 3 lokala stränder Cala Cerrada, Cala Bosque, Cala Capitan. Längs med kusten finns långa fina promenadsträckor där man även kan hitta flera mysiga restauranger och chiringuitos (strandbarer). Här kan man sitta och äta god mat med en underbar utsikt över havet.

För den golfintresserade finns det många golfbanor i hög klass att välja mellan. Inte konstigt att Playa Flamenca lockar tusentals golfspelare. Här finns t.ex. La Marquesa, Las Colinas, Lo Romeo, La Finca golfbana, Real Club de golf Campoamor, Las Ramblas golfbana för att nämna några.

Klimatet är bland det mest hälsosamma i och med saltsjöarna och det subtropiska samt torra klimatet. Här kan man njuta av utomhusaktiviteter året om i och med de långa varma somrarna och de milda vintrarna.

För den som vill träna och röra på sig lite extra under sin semester finns klippkort att köpa på MaxxGym, där kan du sitta på motionscykeln på takterrassen och köra ett svettigt spinningpass och samtidigt blicka ut över havet! Här finns också fria vikter och träningsmaskiner.

CDM är Playa Flamencas idrottsanläggning där finns padelbanor/tennisbanor att hyra till mycket bra priser. Inomhus bassäng/löpspår/basketplan/fotbollsplaner/danslektioner samt ett trevligt kafé med varm/kall dryck, smörgåsar och lättare lunch. Notera dock att anläggningen tillfälligt är stängd på obestämd tid.
Länk: www.cdmorihuelacosta.es

För den som tycker om en utmaning rekommenderar vi ett besök på Go-kartbanan, där hittar du även hoppborgar samt studsmattor för de mindre barnen. Länk: www.gokartsorihuelacosta.com